Reisbegeleiding Maleisië: naar het Muiara Taman Negara

Reisbegeleiding Maleisië: naar het Muiara Taman Negara

Ik zit op mijn terras, nip aan mijn beker hete thee en hoor de geluiden van de jungle om mij heen. Krekels tjilpen en vogels fluiten. De lucht voelt klam en af en toe voel ik een klein zuchtje wind. Daar fladderde een piepklein wit vlindertje. In de verte hoor ik een bootje langskomen.  
Een uur of 4 geleden stapte ik in een longboat, die voer mij door de rivier zo de jungle in. Terwijl de waterspetters mijn gezicht afkoelt, verwonder ik me over de  dicht begroeide kades, de hoge bomen van allerlei soorten. Ze zijn zo enorm groen. Af en toe zie ik een ander bootje, wat ossen of een visser, maar de meest tijd is er alleen maar de boot en de natuur. Na 2 uur varen komen we aan in het jungle resort. Na een verfrissend welkom ga ik naar mijn eigen huisje! Nou ja, ik wordt gebracht met de buggy. 
En nu zit ik hier op mijn terras. Even genietend van de rust. De stilte die absoluut geen stilte is maar vol jungle geluiden. Mezelf voor te bereiden op de Jungle Night Walk die gaat komen over een puur uurtjes. 

Waar ik nu ben? Ik ben in Taman Negara National Park. 

Wat een Lucky girl ben ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *