Reisbegeleiding 2 weken Engeland, Wales en Schotland.

Reisbegeleiding 2 weken Engeland, Wales en Schotland.

13 dagen in een bus met 34 gasten van OAD om de rondreis Engeland, Wales en Schotland uit te voeren. Wat een heerlijke job heb ik toch.
Wat heb ik zoal gezien en beleefd? Hieronder een greep uit de vele plaatsen en gebieden.

Nadat we via Calais zijn overgestoken naar Dover begint de reis met een bezoek aan de universiteitsstad Oxford, soms dacht ik Harry potter te zien! Tijdens de volgende route konden we ons vergapen aan de prachtige natuur en de leuke huisjes van de Cotswolds. Dan, spannend: het land van de legendes, Wales. Via het schitterende natuurgebied van de Brecon Beacons en Snowdonia National Park komen we aan in Conwy. Hier bezoeken we het gelijknamige kasteel en ik kijk of ik pas in het kleinste hotel van Europa. In het Lake District waaien we uit tijdens een boottocht over het Windermere. Richting Schotland, we horen de klanken van de doedelzak al spelen. Net over de grens, in “trouwstad” Gretna Green geven een paar enthousiasten gasten uit ons reisgezelschap elkaar het Ja-woord.
We zijn beland in het land van ruige natuur en mystieke meren. We genieten van het mooie Loch Lomond, waaien uit op een schitterende boottocht naar het eiland Mull.
Proeven van de whisky in de distilleerderij in Tobermory. Ook bezoeken we Duart Castle, Via de Grampain Mountains bereiken we het imposante spierwitte Blair Castle.
Op de volgende regenachtige dag staat een rondrit door Edinburgh op het programma, gelukkig is het weer zonnig als ik zelf door de straten heel loop en me vergaap aan de het kasteel en de Edinburgh mile loop. Wat een geweldige stad is dat.
De reis gaat snel en we zakken verder zuidelijk. In Tweed Valley brengen we een bezoek brengen aan Abbotsford House, het huis van de beroemde schrijver Sir Walter Scott. Via het land van James Herriot- vinden we het prachtige North York Moors National Park.
Weer zo’n Harry Potterstad is York, maar de imposante Minister of York maakt heel erg veel indruk op ons. Nog een bezoek aan Burghley House en dan als laatste komen we bij “the other city” Cambridge. Grote rivaal van Oxford.
Het was een indrukwekkende reis, veel gezien, nieuwe indrukken en een hele leuke groep enthousiaste reizigers. Bijgevoegd een collage foto’s van deze reis.

Net zo enthousiast geworden als dat ik ben over dit indrukwekkend stukje Groot-Brittannië.
Neem contact met mij op en we maken samen een onvergetelijke reis afgestemd op jouw wensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *